Innovatieplatform VONK wint prijs bij Ministerie van Financiën

Leidinggeven in de 21ste eeuw
24 juli 2017
Innovatieplatform VONK bij Ministerie van Financiën wint innovatieprijs
2 augustus 2017

Innovatieplatform VONK wint prijs bij Ministerie van Financiën

Binnen de eenheid Informatisering is het kennis- en innovatieplatform VONK opgericht. Het platform maakt ruimte voor innovatie mogelijk.

Elk half jaar krijgt een groep medewerkers een dag per week vrij om te werken aan eigen ideeën. Deze ideeën worden door de deelnemers zelf bedacht en uitgevoerd. Zij krijgen een podium en de kans om de organisatie te innoveren. Het idee voor het innovatieplatform is geïnspireerd door Google, waar werknemers standaard een dag in de week mogen werken aan wat zij zelf willen. Jan Prins van Priman is als innovatie coach betrokken bij het project en helpt de deelnemers. De pilot met de eerste groep is zojuist afgerond en met het winnen van de prijs zullen deuren worden geopend naar een volgende stap op grotere schaal. Behalve dat het project de organisatie hele waardevolle inzichten geeft staat ook de ontwikkeling van de medewerkers centraal. De werknemers merken dat het waanzinnig goed is voor hun persoonlijke ontwikkeling en gaan met veel meer plezier naar hun werk. Zo profiteert de organisatie op meerdere manieren.

VONK: De V staat voor vernieuwing. O voor ondernemen met lef, kansen zien, je niet laten beperken, autonoom zijn en een doel hebben. N voor netwerken, je kan het niet alleen. Je hebt de mogelijkheid je netwerk te versterken. K staat voor kennis. Onderstaande animatie video is gemaakt door Funk-E en is eigendom van het Ministerie van Financiën en VONK-oprichter Luc Meijer. In de video wordt het concept van VONK en de waarom erachter in zijn volledigheid uitgelegd.

 

Ontdek de ware potentie en talenten van je werknemers

Neem nu contact op
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: