Talent en gedrag in 360 graden (Nieuwsbrief #26)

PRiMAN Talent Event groot succes! (VIDEO)
14 september 2017
Nieuwe PRiMAN-collega Alex Loopik helpt leiders doeltreffender te zijn
29 december 2017

Talent en gedrag in 360 graden (Nieuwsbrief #26)

Talent en gedrag in 360 graden

Het mooie van een 360 graden feedback analyse is dat het een veel beter beeld geeft van iemands werkelijke prestaties dan bij een traditioneel beoordelingsformulier. Beoordeling door enkel de directe leidinggevenden is natuurlijk altijd ietwat subjectief, maar als je hiernaast ook collega’s, ondergeschikten, klanten en andere externe mensen vraagt om hun observaties, dan ontstaat er automatisch een veel rijker en genuanceerderbeeld. 

Wat wij vaak doen bij klanten is de resultaten van een 360° beoordeling samenbrengen met een talent analyse. Dan ontstaat het inzicht waar je als leidinggevende altijd naar op zoek bent - Je weet dan namelijk hoe groot de drive bij de medewerkers is ten opzichte van het gedrag dat je liefst ziet. 

De confrontatie van het voorkeursgedrag met het daadwerkelijk waargenomen gedrag laat haarscherp zien hoe het met iemands motivatie en ontwikkelbaarheid staat. Immers, als je talent hebt voor wat je doet gaat alles een stuk makkelijker. 

Ik en mijn collega’s gaan hier graag eens over in gesprek! 

Volledige nieuwsbrief bekijken

- Jan Prins

Oprichter PRiMAN Talent Management BV

foto jan prins

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op gebied van Talent Management?

 

Ontdek de ware potentie en talenten van je werknemers

Neem nu contact op
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: