Iedereen heeft talent, maar niet voor elke functie

Iedereen wil graag beter worden in zijn of haar werk. Ergens goed in willen zijn is een universele motivator en iedereen heeft talenten. Alleen, en dat is de crux, niet voor elke functie. De kunst, voor iedereen, is daarom om die vaardigheden en competenties te ontwikkelen waar je talent voor hebt. De motivatie is dan intrinsiek aanwezig, er is een honger naar kennis en ervaring.

Zo makkelijk als het ontwikkelen van competenties die voortbouwen op je talenten gaat, zo lastig is het om vaardigheden te ontwikkelen waarvoor het talent ontbreekt. Om deze reden begint ieder opleidings- of ontwikkeltraject voor ons met een talenten analyse. Voor maarliefst 45 verschillende competenties kunnen we de ontwikkelbaarheid vaststellen op grond van zo’n talenten analyse. Die geeft daarenboven ook nog eens zicht op de effectiefste leerstijlen. Een organisatie brede vlootschouw op basis een talenten analyse is een effectieve aanpak om het ontwikkelpotentieel van iedereen scherp te krijgen.

Heel vaak - in de helft van de gevallen - blijkt dat mensen in een functie zitten waarvoor ze competenties moeten ontwikkelen waarvoor ze eigenlijk te weinig talent hebben. Toch kunnen er redenen om mensen desondanks te handhaven in de functie. Mensen dan op training sturen of laten meelopen met een ervaren collega zal niet leiden tot de gewenste competentie ontwikkeling. Een stuk coaching in de vorm van één op één begeleiding is dan noodzakelijk. De coach zal zich vooral richten op de gedragscomponent. Er is sprake van belemmerende overtuigingen die moeten worden weggenomen. De coach heeft een scala van interventietechnieken (oa NLP) waarmee relatief snel resultaten kunnen worden behaald. Door middel van 0 en resultaat metingen aan het eind van het traject kunnen we ontwikkeling op dit vlak ook daadwerkelijk laten zien en inzichtelijk maken.

Neem contact met ons op om erachter te komen wat we voor jou kunnen betekenen!

Ontwikkeltraject VONK bij
Ministerie van Financiën


Contact opnemenr
 

Ontdek de ware potentie en talenten van je werknemers

Neem nu contact op