Duurzame inzetbaarheid begint bij een succesvolle selectieprocedure

De juiste persoon op de juiste plaats. De droom van iedere manager. In onze visie begint dat altijd met de selectie aan de poort. Vaak blijkt de beste kandidaat toch niet altijd de juiste. Het gaat veel meer om de match tussen functie en kandidaat.

Opleiding en ervaring (de informatie in het CV) geven een goede indicatie over de prestaties in het verleden maar is een slechte voorspeller van toekomstig succes in de functie. In onze visie is talent hebben voor de functie belangrijker dan de juiste ervaring. Kennis en ervaring kunnen mensen snel opdoen, maar als persoon veranderen is altijd een moeizaam proces.

Verstandige werkgevers varen voor dit inzicht niet blind op hun gevoel en mensenkennis maar laten ons vooraf een analyse maken van de talent match op de functie. Dat kan om de doorslag te geven bij de laatste 1, 2 of 3 kandidaten of dat kan als de keuze in principe is gemaakt als laatste stap voor het contractvoorstel. In beide gevallen blijkt ons advies te leiden tot een beter besluit in de afweging de kandidaat wel of niet een aanbod te doen.

Ook blijkt het inzicht in de kwaliteiten en valkuilen van de talenten van de nieuwe medewerker vooraf te leiden tot een veel snellere opstartperiode. De verantwoordelijke manager kan vanaf dag 1 direct het juiste aansturende gedrag laten zien.

Neem contact met ons op om erachter te komen wat we voor jou kunnen betekenen!

Zoomin CEO Jan Riemens
over Strategisch selecteren op talent met PRiMAN


Contact opnemenr
 

Ontdek de ware potentie en talenten van je werknemers

Neem nu contact op