Talent Management

Wil jij inzicht in jouw talenten en weten waar je energie van krijgt? Wil jij je carrière een nieuwe impuls geven? Of jezelf ontwikkelen in een richting die echt bij jou past?

Vraag dan via de KPN Academy een TMA Talenten Analyse aan! Een KPN collega die is gecertificeerd als TMA talent coach begeleidt jou dan door dit traject.  

Wil je niet alleen je eigen carrière een boost geven, maar jezelf ook ontwikkelen als coach of als coachend leiding gevende?

Ga dan het TMA Coach traject in en volg de opleiding tot  TMA gecertificeerd talent coach.

Speciaal voor jullie is een KPN TMA Talent Management Systeem ingericht (www.kpntalent.nl) waar je zowel als coach en als coachee gebruik van kunt maken.

tam talenten

Wat zijn jouw talenten?

Om een indruk te krijgen van het talentgesprek wat je TMA talent coach met je gaat hebben op basis van de uitkomsten kun je eens kijken naar www.talentgesprekken.com. Daar vind je zowel een YouTube kanaal als een podcast met ‘Talentgesprekken’ met meer en minder bekende nederlanders. 

In jouw talentgesprek kun je je specifieke ontwikkelvraag bespreken met een TMA gecertificeerde talent coach, maar dat is slechts een deel van de TMA talent ervaring. Je krijgt namelijk een jaar lang toegang tot de online TMA ontwikkelmodule. De uitkomsten van jouw talenanalyse zijn vertaald naar praktische inzichten en adviezen. Dus gebaseerd op jouw talenten en specifiek voor jou. Dus met een handige doorvertaling van jouw talenten naar allerhande situaties variërend van bijvoorbeeld Samenwerken tot Thuiswerken. Je krijgt dus niet alleen inzicht in je eigen talenten maar ook advies hoe je die goed mogelijk voor je laat werken.

Ook tref je er meer dan 600(!) verschillende Workouts aan variërend van Beter brainstormen tot Delegeren en van Klantgerichter werken tot Leiderschap tonen. Elke Workout is een artikel en een oefening die je geheel zelfstandig kunt doen. In het talentgesprek kan je talent coach je helpen om te bepalen werken workouts voor jou nuttig zouden kunnen zijn.

Ook kun je talenten delen met anderen en die van anderen inzien. Als je jouw talenten met iemand deelt met iemand binnen KPN en die persoon deelt ze ook met jou (omdat hij of zij zelf een ook TMA Talentenanalyse heeft gedaan) dan krijgen jullie beiden advies hoe jullie er samen het beste van kunnen maken in de onderlinge samenwerking en communicatie. Je kunt je talenten ook delen met iemand van buiten KPN of met iemand die zelf (nog) geen TMA talentenanalyse heeft gedaan.

Ook is er de mogelijkheid om feedback te vragen op je talenten en als je coach een Competentieprofiel voor je aanmaakt (vraag erom!) dan kun je zelfs ook feedback vragen op je competenties. Zo’n competentie analyse op basis van 360 feedback is veel uitgebreider en geeft ook inzicht in je performance,

Handig is dat de hele interface en navigatie van de talent ontwikkel portal is gemaakt voor je mobiel. Je persoonlijke ontwikkelomgeving heb je dus altijd bij je.

TMA ontwikkelmodule

De opleiding tot TMA talent coach

De opleiding tot TMA talent coach is interessant voor chapter coaches, managers, P&O medewerkers, recruiters, coaches, consultants en projectleiders. De opleiding heeft een doorlooptijd van maximaal 2 maanden en kent 3 trainingsdagen. Tussendoor oefen je met testkandidaten en bereid je de volgende trainingsdag.  De opleiding wordt afgesloten met een examen en bij goed gevolg met een certificaat. Na een half jaar heb je nog een intervisie sessie. Waarna je kan besluiten door te gaan voor de vervolg opleiding tot team coach.

Na afloop van de training beschik je over de kennis om TMA gevalideerde ontwikkel adviezen te verstrekken. Daadwerkelijk ontwikkelen van de coaching- en adviesvaardigheid om dit ook goed te kunnen doen vergt dan vooral ervaring: een TMA talent coach voert op jaarbasis minstens 10 TMA talentgesprekken. Door jezelf aan te melden voor de KPN coach pool (zie hieronder) kan dat snel gaan.

Voor meer informatie over de traning download het document Informatie TMA certificering training.

KPN coaches

De opleiding tot TMA team coach

De opleiding tot TMA team coach is een vervolg opleiding van een dag. Deze opleiding is toegankelijk voor TMA talent coaches die tenminste een halfjaar ervaring hebben met het terugkoppelen en valideren van talenten analyses bij minstens 10 collega’s. Ook deze opleiding wordt afgesloten met een certificaat en de mogelijkheid zelf team analyses te gaan uitvoeren.

Na afloop van de training beschik je over de kennis om TMA in te zetten bij het trainen en ontwikkelen van teams.

TMA team training

Alle TMA gecertificeerde talent en team coaches worden opgenomen in het nationale register van TMA methode gecertificeerde professionals dat wordt bijgehouden door de uitgever van de TMA methode.

KPN TMA coach pool

In de praktijk blijkt dat goed opgeleide interne coaches effectiever zijn dan externe coaches. Juist omdat zij de KPN organisatie goed kennen maar geen hiërarchische relatie met de coachee hebben. Hierdoor is er ruimte voor de benodigde vertrouwensband tussen coach en coachee en zijn de inzichten eerder praktisch toepasbaar.

Je manager staat voor je,  je coach staat achter je.

KPN heeft een interne coach pool van ervaren en TMA gecertificeerde talent coaches. Als je aanvraag bij de Academy hebt gedaan wordt je gematcht met de best passende coach. Alle coaches werken volgens dezelfde basis methodiek en gebruiken hetzelfde begrippenkader. Zo wordt geborgd dat de de taal en instrumenten optimaal aansluiten op de bedrijfscultuur van KPN en ontstaat er interoperabiliteit: je kunt makkelijk overstappen.

Naam Status

Sinds

Inge Nijenhuis gecertificeerd TMA team coach

juni 2020

Joop Boers gecertificeerd TMA team coach

juli 2021

Joep Jacobs gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Erik Brekelmans gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Hub Groen gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Remco Huizenga gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Linda Boots gecertificeerd TMA talent coach

september 2021

Erica Schonewille gecertificeerd TMA team coach november 2021
Julie ten Berg gecertificeerd TMA team coach maart 2022
Marieke Turkenburg gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Mijke Passchier gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Jeffrey Renes gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Gea van Loon gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Michel Canter Visscher gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Kiona Brusse gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Wilma Sparla gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Remmelt de Koning gecertificeerd TMA team coach maart 2022
Michel van Loo gecertificeerd TMA team coach mei 2022
Cyndia Dreessen gecertificeerd TMA talent coach mei 2022
Marleen Ouwens gecertificeerd TMA team coach mei 2022
Nico de Vries gecertificeerd TMA talent coach mei 2022
Sandra Fennema gecertificeerd TMA talent coach juli 2022
Bianca Staargaard gecertificeerd TMA team coach  augustus 2022
Anthony Verbeek gecertificeerd TMA team coach november 2022
Rutger Barczuk gecertificeerd TMA team coach november 2022
Boy Kuyper gecertificeerd TMA team coach december 2022
Harm Olde gecertificeerd TMA team coach december 2022
Fred Stengewis gecertificeerd TMA team coach december 2022
Mirkan Davarci gecertificeerd TMA team coach december 2022
Brahim Lagoui in opleiding 2023
Ernst Doornebosch gecertificeerd TMA team coach december 2022
Evelien de Jong gecertificeerd TMA team coach december 2022
Stephan Visser gecertificeerd TMA talent coach  februari 2023
Rutger Dijkstra gecertificeerd TMA talent coach februari 2023
Gracita van Engel gecertificeerd TMA talent coach februari 2023
Hiske Hettinga in opleiding februari 2023
Frank van den Berg gecertificeerd TMA talent coach februari 2023
Sonja Knip gecertificeerd TMA talent coach februari 2023
Conny Schut gecertificeerd TMA talent coach februari 2023
Noortje ten Hoope gecertificeerd TMA talent coach februari 2023
Arjen Kwint  gecertificeerd TMA talent coach december 2022