Talent Management

Wil jij inzicht in jouw talenten en weten waar je energie van krijgt? Wil jij je carrière een nieuwe impuls geven? Of jezelf ontwikkelen in een richting die echt bij jou past?

Vraag dan via de KPN Academy een TMA Talenten Analyse aan! Een KPN collega die is gecertificeerd als TMA talent coach begeleidt jou dan door dit traject.  

Wil je niet alleen je eigen carrière een boost geven, maar jezelf ook ontwikkelen als coach of als coachend leiding gevende?

Ga dan het TMA Coach traject in en volg de opleiding tot  TMA gecertificeerd talent coach.

Speciaal voor jullie is een KPN TMA Talent Management Systeem ingericht (www.kpntalent.nl) waar je zowel als coach en als coachee gebruik van kunt maken.

tam talenten

Wat zijn jouw talenten?

Kijk hier om wat voorbeeld rapporten te zien die je met de TMA methode kunt maken.

Of hier een om een indruk te krijgen van het talentgesprek wat je TMA talent coach met je gaat hebben op basis van de uitkomsten. Er is ook een podcast ‘Talentgesprekken’ met bekende nederlanders. Je beluistert ze eenvoudig in je favoriete podcast app (zoek op talentgesprekken).

Het rapport en het bijkomende talentgesprek zijn slechts een deel van de TMA talent ervaring. Je krijgt een jaar toegang tot het online TMA ontwikkelcentrum waar je nog veel meer inzichtelijke adviezen aantreft, tientallen workouts om je zelf te trainen en instrumenten om feedback te vragen aan je collega’s.

De opleiding tot TMA talent coach

De opleiding tot TMA talent coach is interessant voor chapter coaches, managers, P&O medewerkers, recruiters, coaches, consultants en projectleiders. De opleiding heeft een doorlooptijd van maximaal 2 maanden en kent 3 trainingsdagen. Tussendoor oefen je met testkandidaten en bereid je de volgende trainingsdag.  De opleiding wordt afgesloten met een examen en bij goed gevolg met een certificaat. Na een half jaar heb je nog een intervisie sessie. Waarna je kan besluiten door te gaan voor de vervolg opleiding tot team coach.

Na afloop van de training beschik je over de kennis om TMA gevalideerde ontwikkel adviezen te verstrekken. Daadwerkelijk ontwikkelen van de coaching- en adviesvaardigheid om dit ook goed te kunnen doen vergt dan vooral ervaring: een TMA talent coach voert op jaarbasis minstens 10 TMA talentgesprekken. Door jezelf aan te melden voor de KPN coach pool (zie hieronder) kan dat snel gaan.

Voor meer informatie over de traning download het document Informatie TMA certificering training.

KPN coaches

De opleiding tot TMA team coach

De opleiding tot TMA team coach is een vervolg opleiding van een dag. Deze opleiding is toegankelijk voor TMA talent coaches die tenminste een halfjaar ervaring hebben met het terugkoppelen en valideren van talenten analyses bij minstens 10 collega’s. Ook deze opleiding wordt afgesloten met een certificaat en de mogelijkheid zelf team analyses te gaan uitvoeren.

Na afloop van de training beschik je over de kennis om TMA in te zetten bij het trainen en ontwikkelen van teams.

TMA team training

Alle TMA gecertificeerde talent en team coaches worden opgenomen in het nationale register van TMA methode gecertificeerde professionals dat wordt bijgehouden door de uitgever van de TMA methode.

KPN TMA coach pool

In de praktijk blijkt dat goed opgeleide interne coaches effectiever zijn dan externe coaches. Juist omdat zij de KPN organisatie goed kennen maar geen hiërarchische relatie met de coachee hebben. Hierdoor is er ruimte voor de benodigde vertrouwensband tussen coach en coachee en zijn de inzichten eerder praktisch toepasbaar.

Je manager staat voor je,  je coach staat achter je.

KPN heeft een coach pool van ervaren en TMA gecertificeerde talent coaches. Als je aanvraag bij de Academy hebt gedaan wordt je gematcht met de best passende coach. Alle coaches werken volgens dezelfde basis methodiek en gebruiken hetzelfde begrippenkader. Zo wordt geborgd dat de de taal en instrumenten optimaal aansluiten op de bedrijfscultuur van KPN en ontstaat er interoperabiliteit: je kunt makkelijk overstappen.

Naam Status

Sinds

Inge Nijenhuis gecertificeerd TMA team coach

juni 2020

Joop Boers gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Joep Jacobs gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Erik Brekelmans gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Hub Groen gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Remco Huizenga gecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Linda Boots gecertificeerd TMA talent coach

september 2021

Erica Schonewille gecertificeerd TMA team coach november 2021
Julie ten Berg gecertificeerd TMA team coach maart 2022
Marieke Turkenburg gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Mijke Passchier gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Jeffrey Renes gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Gea van Loon gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Michel Canter Visscher gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Kiona Brusse gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Wilma Sparla gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Remmelt de Koning gecertificeerd TMA talent coach maart 2022
Michel van Loo gecertificeerd TMA talent coach mei 2022
Cyndia Dreessen gecertificeerd TMA talent coach mei 2022
Marleen Ouwens gecertificeerd TMA talent coach mei 2022
Nico de Vries gecertificeerd TMA talent coach mei 2022
Sandra Fennema gecertificeerd TMA talent coach juli 2022
Bianca Staargaard gecertificeerd TMA talent coach  augustus 2022
Rutger Barczuk in opleiding 2022
Anthony Verbeek
in opleiding  2022