NVP Workshop 

Wie op het juiste moment de juiste persoon op de juiste plek weet te krijgen, heeft daarmee een duidelijk voordeel boven de concurrentie. Dan is het toch vreemd dat sommige organisaties meer tijd steken in de keuze van de aanschaf van pc’s (tot zelfs aan Europese aanbestedingen toe) dan aan de keuze van personen die er uiteindelijk achter gaan zitten?

Ook leert de praktijk dat menig selecteur (recruiter, hiring manager, directie, et cetera) zich onvoldoende voorbereidt en, bijvoorbeeld in selectiegesprekken, veel vertelt en niet goed luistert. Vanuit het perspectief van sollicitanten wordt de selectie ook niet altijd zorgvuldig en professioneel opgepakt. 

Eén ding is zeker: bij het selecteren van menselijk kapitaal gaat het om forse investeringen die een zorgvuldige selectieprocedure rechtvaardigen!

Dus hoe selecteer je nu eigenlijk medewerkers die het verschil gaan maken? Hoe selecteer je met gedragsgericht interviewen volgens de STARR-methode talent?

Jacco van den Berg van Van den Berg Training & Advies en de oprichter van PRiMAN Jan Prins gaan in op deze vragen in een workshop georganiseerd door de NVP.